SK Lochristi verwerft mooie uitgangspositie voor volgende ronde Hofman Cup na ruime winst tegen Bottelare

1 augustus 2022

De eerste oefenpartij van SK Lochristi in de Hofman Cup tegen ESA Bottelare werd winnend afgesloten. De uitzege levert meteen een goede uitgangspositie op voor de volgende ronde.

Onze jongens hadden 3 trainingen achter de rug en  kreeg met Bottelare een gedegen derde provincialer als tegenstander in de eerste ronde van de Hofman Cup. Bottelare speelde vorig jaar ook de eindronde. De kern van SK Lochristi is na vorig seizoen grondig gewijzigd en verjongd. Afgelopen zondag kwam een team van gemiddelde 22 jaar op het veld.

Van bij de aanvang nam SK het spel in handen. Twee snelle doelpunten werden eerst nog afgekeurd omwille van nipt buitenspel, maar Maxime Lammens wist na 20' toch de ban te breken en de 0-1 te scoren. Niettegenstaande het doorlopend overwicht kon de thuisploeg na een half uur op hoekschop gelijk maken, maar het was opnieuw Lammens die, na mooi samenspel met Charles Gyselinck,  Lochristi een 1-2 voorsprong bezorgde aan de rust.

Halfweg mochten Thano Devos, Bauke Framay (beiden 16 jaar) en Tim De Wit debuteren in derde provinciale, samen met Jonas Bouckaert. De scheidsrechter had nauwelijks de tweede helft op gang gefloten of de bordjes stonden 2-2 gelijk. De ingevallen Ruben Van Gerven zorgde in de 65' voor de 2-3 van na 20. Wat volgde was nog een dol half uur aanvallend en wervelend voetbal langs beide zijden wat resulteerde in nog 7 doelpunten. Zowel Charles Gyselinck als Mathias De Clercq scoorden elk 2 keer, telkens via knappe acties die de buitenspelval konden ontwijken. Ook de tegenstander werkte mee aan het spektakel en scoorde ook nog 3 keer (waaronder een lobje vanop de middenstip na een center).

De veelbelovende heenwedstrijd krijgt komende zondag 7 augustus een vervolg met de terugwedstrijd tegen Bottelare om 16 uur in de Bosdreef.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram