SK Lochristi start competitie met overtuigende thuiszege

4 september 2022

SK Lochristi (2.0) is de nieuwe competitie met een overtuigende zege gestart. Lotenhulle bood nauwelijks tegenstand, zodat Lochristi niet zijn beste niveau moest halen om met een riante 6-1 te winnen.

De wedstrijd kende een rustige start. Lochristi had dan wel overwicht, de bezoekers uit Lotenhulle hielden de partij verdedigend onder controle. Stefan Moens had in de 5' de 1-0 aan de voet, maar de bezoekende doelman Mike Van Bockstal gooide zich in de baan van het schot. Daarna volgde een slappe periode met veel middenveldspel en tal van misverstanden. Na de drankpauze halfweg de eerste helft ging de thuisploeg een stuk verzorgder spelen. Doelman Van Bockstal kreeg een vrije trap van Florian D'Hondt niet onder controle, waarna Niels Vandedrinck de rebound ook binnen het bereik van de bezoekende goalie trapte. Jonas Bouckaert stond echter op de goede plaats om de afvallende bal tegen de netten te trappen. Lochisti kreeg opeens meer ruimte van de bezoekers. Stefan Moens besloot eerst naast, maar toen hij in de 38' opnieuw naar binnen sneed en op doel trapte was doelman Van Bockstal verrast en meteen was het 2-0. Charles Ghyselinck trapte in een tijd over, maar kort voor de rust onderschepte hij de bal en bood hij Niels Vandedrinck de 3-0 ruststand aan.

In het begin van de tweede helft leek de thuisploeg op zijn lauweren te rusten en ging men iets te nonchalant acteren. Dit resulteerde opnieuw in slordig voetbal tot Arnor Lagast een afvallende bal in de voeten kreeg en fraai in de kruising trapte. Charles Ghyselinck zette 4' later met een knappe actie de 5-0 op het bord. Lotenhulle had daarna een betere periode. Matthieu Mahy miste eerst van dichtbij en even later kon hij met een kopbal de eerredder aantekenen. Lochristi schoot opnieuw wakker en Maxime Lammens kopte al snel de 6-1 binnen. De score had nog hoger kunnen oplopen. Maxime Lammens talmde net iets te lang en werd afgeblokt, Ruben De Clercq kopte net over op hoekschop en Matisse Vigneri zag een fraaie lobbal op de paal uiteenspatten.

SK Lochristi kan met een goed gevoel uitkijken naar de volgende wedstrijd die komende zaterdag 10 september doorgaat op het terrein van SK Vinderhoute.