SK Lochristi pakt hekkensluiter KVV Zomergem in

18 december 2022

SK Lochristi had geen partij aan KVV Zomergem. De bezoekers konden in de eerste helft de schijn nog wat ophouden, maar gingen in de tweede helft heel zwaar onderuit. Einduitslag 16-1.

Lochristi startte sterk aan de wedstrijd tegen de puntenloze hekkensluiter. Matthias De Clercq en Arnor Lagast zetten al snel doelman Robin Van Laere aan het werk. In de 3’ kreeg Van Laere een schot van Lagast onvoldoende onder controle en de goed gevolgde De Clercq tekende voor de 1-0. Zomergem reageerde via een schot van Thibault Degrande, maar doelman Victor Boone ging goed plat. Lochristi kreeg in het openingskwartier nog enkele uitgespeelde kansen . Niels Vandendrinck kopte binnen het bereik van doelman Van Laere en ook Stefan Moens kreeg de bal niet voorbij de bezoekende doelman. Een tweede treffer kon niet uitblijven. Lochristi bleef heer en meester en miste een karrenvracht kansen tot Stefan Moens na een knappe collectieve actie de 3-0 aantekende. Daarna viel de partij een tijdje stil tot de slotfase van de eerste helft. Matthias De Clercq zag zijn poging via doelman Van Laere op de paal belanden, maar de goed gevolgde Niels vandendrinck tekende voor de 4-0. Charles Ghyselinck zorgde even later voor de 5-0 ruststand.

In de tweede helft toonde SK zich een pak efficiënter en scoorde liefst vijf keer in nauwelijks 10’. Niels Vandendrinck werkte een voorzet van Stefan Moens af, Arnor Lagast bood de ingevallen Mattis Vignieri een doelpunt aan, Niels Vandendrinck tikte een pasje van Mattis Vignieri tegen de netten en Arnor Lagast scoorde op aangeven van Niels Bracke. Op het uur zette Tim De Witte met zijn eerste baltoets de 10-0 op het bord. Aan de overkant redde Victor Boone een poging van Demirkazik.

Het bleef eenrichtingsvoetbal. Tim De Witte onderschepte de bal na slecht uitverdedigen bij de bezoekers en Arnor Lagast mocht de 11-0 aantekenen. Het doelpuntenfestival ging lustig verder. Arnor Lagast zorgde voor een nieuwe treffer en Zomergem-verdediger Jonas De Meyere trapte ongelukkig in eigen doel. Matthias De Clercq bood Niels Vandendrinck de 14-0 aan en Arnor Lagast en Matthias de Clercq zorgden voor een 15de en 16de treffer. Doelman Victor Boone redde nog een poging van Stef Blondia, maar moest zich in de slotminuut toch gewonnen geven toen Demirkazik mocht aanleggen.