SK Lochristi pakt de winst in blessuretijd

24 april 2022

SK Lochristi kon op het terrein van Svelta Melsele de volle buit pakken. Diep in blessuretijd velde topschutter Thomas Zwart het harde verdict voor de thuisploeg, die nu op een rechtstreekse degradatieplaats staat.

Muyshondt profiteerde al meteen van slecht uitverdedigen van Ghyselinck en de thuisploeg zat op rozen. Lochristi reageerde en Svelta had geluk toen een voorzetschot van Zwart de paal raakte. Het was slechts uitstel. Zwart kon slecht ontzetten bij de thuisploeg afstraffen. Melsele creëerde nog enkele mogelijkheden en werd op slag van rust beloond via een afgeweken bal van Achnak.

Na rust hetzelfde scenario maar Lochristi bleek dodelijk efficiënt. Vandekerckhove scoorde op aangeven van Pauwels en Deppé, die zijn laatste wedstrijd speelde voor SK Lochristi, zette de bezoekers op een 2-3 voorsprong na een voorzet van PJ Van der Eedt. Svelta Melsele moest winnen en zette alles op alles. Lochristi-doelman Wouter Van Der Eedt hield echter zijn netten diverse keren schoon tot Butsraen kort voor het einde van de reguliere speeltijd de 3-3 aantekende. Het venijn zat in de staart. De ingevallen Famaey bediende Zwart die een zwaar verdict velde voor de thuisploeg