SK Lochristi neemt ingrijpende beslissing naar volgend seizoen

15 januari 2022

Behoudens een onverwachte wending zal SK Lochristi volgend seizoen niet meer in derde amateurklasse uitkomen. Deze beslissing werd vandaag aan de spelers meegedeeld. De club zal het seizoen 2021-2022 nog vervolmaken in derde amateurklasse en volgend seizoen enkel nog in derde provinciale een team op de been zetten. Deze beslissing heeft geen gevolgen voor de jeugdwerking van de club.

Onderstaand kan u het volledig persbericht van voorzitter Valère Van Laere lezen.

Toen we in augustus 2021 werden opgeschrikt door het plotse terugtrekken van onze hoofdsponsor, wisten we dat we als club financieel voor een grote uitdaging stonden. Op korte termijn wist ik een aantal van mijn bevriende relaties te overtuigen om een financiële inspanning te doen en de nodige middelen te verzamelen. Mede door een inlevering vanuit de spelersgroep slaagden we er in het seizoen te starten en na de heenronde op een plaats te staan die nog veel mogelijkheden biedt. Quincy, zijn sportieve omkadering en de spelers geloven nog in het behalen van een eindrondeticket.

In augustus 2021 wisten we ook dat we die oefening gingen moeten herdoen in functie van het seizoen 2022 - 2023. En die oefening is de afgelopen week afgerond, spijtig genoeg niet met het verhoopte resultaat. Niettegenstaande de inspanningen van de afgelopen weken, werden voor volgend seizoen niet de nodige middelen gevonden om met een degelijke ploeg in 3de amateur te starten. De huidige (Corona) omstandigheden helpen ons ook niet. Zoals alle sportploegen en andere verenigingen zien we onze event- en barinkomsten significant dalen, en de korte termijn toekomst voorspelt niet veel beter. Tevens stellen we vast dat steeds minder mensen binnen de club en de gemeente zich aangetrokken voelen tot voetbal op hoog niveau. Ook al is dit een algemene trend, ons aantal toeschouwers is niet voldoende om een dalende sponsoring op te vangen. 

In deze omstandigheden kunnen we op vandaag niet anders dan beslissen om ons volgend seizoen niet langer in te schrijven in 3de amateur. Het heeft geen zin om met valse beloften een ambitieuze ploeg samen te stellen en het seizoen 2022 - 2023  te starten, goed wetende dat we (financieel) de jaarwisseling niet zullen halen. Tenzij er volgende week plots uit het niets één of meer mecenassen opstaan, is deze beslissing finaal. Zoals een aantal ploegen ons de afgelopen jaren hebben voorgedaan, starten we volgend seizoen met onze eigen jeugd in 3de provinciale onder leiding van de nieuwe trainer Dwight Waeytens. Ook de jeugdwerking wordt niet geïmpacteerd. De afgelopen weken is er achter de schermen al veel werk verricht om volgend seizoen versterkt de competitie aan te vatten met onze jeugdploegen op provinciaal en gewestelijk niveau.

Van deze gelegenheid willen we ook gebruik maken om de trainersstaf (Quincy, Kris, Wim), de begeleiders, scouts en de spelers te bedanken voor de reeds geleverde inspanningen, en we zijn ervan overtuigd dat ze zich ook voor het tweede deel van het seizoen zullen inzetten om er nog een mooie terugronde van te maken.

Dit is geen goed nieuws, maar we hopen ook in de toekomst op jullie steun en medewerking te kunnen rekenen om met onze club een nieuwe start te nemen.

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram