SK Lochristi maakt brandhout van SK Sint-Niklaas

19 maart 2022

SK Lochristi toonde zich zaterdagavond de sterkste van een ontzettend zwak Sint-Niklaas. De thuisploeg kreeg in 90' voetbal geen bal tussen de palen. Thomas Zwart was goed voor vijf treffers.

De omstandigheden waren nochtans niet optimaal. Het veld in Sint-Niklaas lag er slecht bij en SK Lochristi verloor in de opwarming Tjorven Melens met een liesblessure. Aan het spel was dit helemaal niet te merken. Lochristi had de meeste aanvallende impulsen in de aanvangsfase en net voor het kwartier kapte Guus Vandekerckhove zich knap vrij op links. De voorzet kwam bij Thomas Zwart die thuisdoelman Gerben Van Hove meteen kansloos liet. Nauwelijks afgetrapt miste Zwart onbegrijpelijk na voorzet Yannick Braem. Sint-Niklaas kwam niet in het stuk voor en toen de thuisverdediging in de fout ging kon Vandekerckhove doorgaan. Hij viseerde de handen van Van Hove, maar de goed gevolgde Zwart kon makkelijk zijn tweede doelpunt van de avond tegen de netten tikken. Lochristi liet daarna het tempo wat zakken, maar behield makkelijk controle over de wedstrijd.

Begon Sint-Niklaas met goede moed aan de tweede helft, de kansen waren opnieuw voor Lochristi. Braem trapte na een knappe individuele actie naast. Een voorzet van Pieter-Jan Van Der Eedt werd slecht weggewerkt en Vandekerchove kon ongehinderd de 0-3 binnen trappen. Lochristi bleef heer en meester en werd nauwelijks iets in de weg gelegd. Braem kopte naast, maar toen hij even later goed vrijliep en Zwart bediende was het wel opnieuw raak. Over het uur kon de thuisploeg toch eens dreigen. Laref trapte net over. Aan de overkant werd een schot van Braem van de lijn gehaald na hoekschop. De thuisploeg voetbalde uiteindelijk toch een kans bijeen.  Audin twijfelde te lang en Lochristi-doelman Wouter Van Der Eedt kon ingrijpen. Thomas Zwart bleef een gesel voor de thuisverdediging. Met een vierde en vijfde treffer (na een knap balletje van Olivier Speltdooren) zette hij een zware 0-6 op het bord.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram