SK Lochristi haalt fors uit in Zomergem

23 oktober 2022

SK Lochristi kon na een mindere periode nog eens uitpakken met een zege. Tegen een zwak Zomergem, dat in 90' geen enkele kans bij elkaar voetbalde, haalden de jongens Van Dwight Waeytens zwaar uit.

Door de werken aan het kunstgrasveld op het A-terrein in Zomergem werd de match op het vrij hobbelige B-terrein afgewerkt, Na het onverwachte puntenverlies vorige week, nam Lochristi de match tegen Zomergem vanaf het eerste fluitsignaal in handen. Maxime Lammes trapte de eerste kans op thuisdoelman Robin Van Laere. Via een carambole tussen 2 verdedigers kwam de bal bij Arnor Lagast die Niels Vandendrinck de vroege 0-1 aanbood. Lochristi drukte door en na een paar halve kansen verstuurde Matthias De Clercq vanop rechts een voorzet naar Maxime Lammens, die de 0-2 op het bord zette. Het eenrichtingsverkeer hield aan. Halfweg de eerste helft werd Niels Vandendrinck alleen afgezonderd voor de thuisgoalie, maar die redde mooi in corner. Florian D'Hondt bereikte Stefan Moens die over kopte. Een schot van Arnor Lagast werd afgeblokt en Matthias De Clercq zag zijn lob net over doel belanden en even later viseerde hij ook de lat. In de 40' werd het dan toch 0-3. Maxime Lammens bediende Arnor Lagast, die kalm naast de doelman binnenschoof. Maxime Lammens trof nog de paal en Niels Vandendrinck zag zij poging voor de doellijn gered door een thuisverdediger.

Ook na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Lochristi zette de thuisploeg vast en creëerde verschillende kansen. Wout Van Der Snickt kreeg op hoekschop een vrije kopkans, maar hij vergat naar beneden te knikken. Niels Vandendrinck zonderde Stefan Moens af, die raak trof in de verste hoek. Moens en Lammens hadden de 0-5 aan de voet, maar lieten de netten niet trillen. In de 64' werd het dan toch 0-5. Matthias De Clercq zette zich goed door op rechts en bood Niels Vandendrinck zijn tweede treffer aan. Een knappe dubbelpas tussen Lansan Van Bockstal en Maxime Lammens leidde de 0-6 in. Matthias De Clercq kapte kalm zijn verdediger uit en trapte raak. Even later bereikte Niels Vandendrinck met een dieptepas de ingevallen Matisse Vigneri, die de 0-7 op het bord zette.

Peter Esprit (met dank aan Dirk Van Nieuwerburgh)

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram