SK Lochristi B zeker van eindronde na winst tegen Evergem 2020

17 april 2022

SK Lochristi B heeft zich vandaag zekerheid verschaft over de eindronde. Evergem 2020 was geen hapklare brok, maar op basis van de kansen was de nipte 2-1 zegen oververdiend.

SK Lochristi begon sterk aan de wedstrijd. en afgeslagen corner van Thys De Schoenmacker kwam terug bij de afzender, die de bam opnieuw voor doel bracht waar Jonas Bouckaert ploegmaat Theo Lietaer bediende en de 1-0 binnentikte. Evergem toonde zich ook gevaarlijk. Saey knalde de bal net naast de verste paal. Een knappe dubbelpas tussen Thomas Stragier en Theo Lietaer werd door eerstgenoemde op doelman Notte getrapt. Halfweg de eerste helft was alles te herdoen. Een te korte kopbal van Niels Bracke belandde bij Owusu en hij plaatste de bal onder doelman Davy Bracke in doel. Een vrije trap van Thys De Schoenmacker werd onvoldoende gekeerd door doelman Notte en de rebound werd door Robrecht Schoonjans binnengetikt. De grensrechter zag hier echter buitenspel en het bleef 1-1. Een knappe voorzet van Lansan Van Bockstal werd nog net naast gekopt door Thys De Schoenmacker.

Na de rust zette Gilles De Ridder een knappe raid op, maar zijn scherpe voorzet vond geen medespeler. Daarna kwam Evergem 2020 sterk opzetten. Eerst werd een schot geblokt door Robrecht Schoonjans en een vluchtschot van Saey werd knap verwerkt door thuisdoelman Bracke. Na die sterkte tien minuten van Evergem verstuurde Thomas Stragier de bal naar Theo Lietaer die doelman Notte lobde. Lietaer vond Derrick Nkansah voor doel maar die trapte net over. Theo Lietaer trapte nog een knappe thuisaanval op de deklat. Evergem kon geen vuist meer maken zodat SK Lochristi B ongeslagen blijft in het kalenderjaar 2022.