Overtuigende zege krijgt in tien dolle minuten vorm

3 december 2022

SK Lochristi pakte op het terrein van Standaard Muide nog eens uit met een klinkende overwinning. Tien dolle minuten in de tweede helft waren goed voor drie treffers en die kregen de thuisploeg finaal op de knieën.

De aanvangsfase verliep gelijkopgaand. Een kopbal van Wout Van Der Snickt werd afgeblokt en aan de overkant was er twee keer dreiging van de thuisploeg, waarbij Florian D’Hondt en Davy Bracke moesten ingrijpen. Ook de thuisdoelman Alain Van Den Broucke moest aan de bak op een poging van Stefaan Moens vrijgespeeld. Lochristi nam de partij in handen. Een schot van Matthias de Clercq belandde op de doelman en even later ging een nieuwe poging van de flankaanvaller net naast. Muide kon in die periode een keer dreigen. De lobbal van Diego Van Wingen was net niet zuiver genoeg.

De aangename eerste helft was goed halfweg toen de mee opgerukte Niels Bracke kon aanleggen, maar het gekraakte schot miste alle kracht. Lochristi bleef kansen creëren. Een kopbal van Wout Van Der Snickt werd nog maar eens afgeblokt en de omhaal van Stefaan Moens in de rebound werd door doelman Alain Van Den Broucke vanonder de lat gehaald. Stefaan Moens kreeg een voorzet van Niels Bracke verkeerd op de voet en weg kans. Ook Muide liet zich niet onbetuigd en Davy Bracke had een knappe redding in huis op een kopbal van Stijn De Wilde. De laatste kans van de eerste helft was voor Charles Ghyselinck die de bal naast doel deed belanden.

In de tweede helft was er al snel tumult toen Florian D’Hondt de bal ongelukkig in eigen doel trapte. De lijnrechter had echter voorafgaand buitenspel gezien en de treffer ging niet door. Het daaropvolgend protest leverde de thuisploeg twee gele kaarten op. Het doelpunt viel aan de overkant, waar Charles Ghyselinck een snelle aanval afwerkte. Het was voor Lochristi meteen het signaal voor 10 dolle minuten. Wout Van Der Snickt zette zich door op links en bood de goed gevolgde Charles Ghyselinck een tweede treffer aan en voor Muide van de opdoffer kon bekomen was het 0-3 nadat Matthias De Clercq een pas van Charles Ghyselinck tegen de netten trapte.

Lochristi liet daarna de voet van het gaspedaal en dit leverde de thuisploeg opnieuw kansjes op. Stijn De Wilde mikte naast en een foutieve terugspeelbal van Niels Van Hove werd door doelman Davy Bracke net voor de lijn weggewerkt. Ook aan de overkant werd slecht teruggespeeld. Doelman Alain Van Den Broucke en Josias Mpiana twijfelden echter en Maxime Lammens kon de 0-4 aantekenen. Een zwaar verdict voor de thuisploeg, een ruim verdiende overwinning voor de jongens van Dwight Waeytens.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram