Moeizame zege tegen SK Vinderhoute

11 september 2022

De partij tegen SK Vinderhoute _ dat door asbestproblemen in de kleedkamers naar het B-terrein van Lovendegem moest uitwijken _ zal niet meteen een prominente plaats krijgen in de geschiedenisboeken van de club. SK Lochristi won wel verdiend, maar wervelend was het zeker niet.

De omstandigheden waren niet ideaal. Het B-veld van Lovendegem was niet meteen biljartvlak en liet goed voetbal niet toe. In de aanvangsfase toonde de thuisploeg zich de meest gretige ploeg, maar dit leverde geen kansen op. Lochristi slaagde er wel in te scoren bij de eerste mogelijkheid. Stefan Moens kapte naar binnen en trapte in verste hoek. Slecht uitvoetballen bij Lochristi bracht Kjell Ide in stelling, maar zijn schot ging over.  Lochristi nam de partij in handen . Stefan Moens trapte over,  Matisse Vigneri vergat een voorzet van Wout Van Der Snickt af te werken en de doorgebroken Charles Ghyselinck bood Matthias De Clercq de 0-2 aan.  De thuisploeg kreeg nadien een strafschop in geschenkverpakking van de nochtans goed leidende ref. Doelman Bracke bracht redding. Ook Lochristi kreeg zijn strafschop na fout op Matthias De Clercq, maar ook Stefan Moens vond de doelman op zijn weg. Kort voor de rust kon de thuisploeg de aansluitingstreffer scoren. Bij een snelle uitbraak verkeek de Lochristi-verdediging zich op een hoge bal en Kjell Ide kon alleen voor doel afwerken.

De tweede helft bracht voetballend weinig beterschap. Vinderhoute streed voor wat het waard was en gebruikte vooral de lange bal. Lochristi bleef de partij onder controle houden maar acteerde bij momenten slordig. De thuisploeg zette Davy Bracke een keer aan het werk. De Lochristi-goalie haalde een schot van De Cock vanonder de lat. Lochristi kreeg nog een resem kansen. Charles Gyselinck kreeg zijn voet niet vol op de bal na een actie van Stefan Moens, diezelfde Moens mikte naast en ook Maxime Lammens kreeg de bal niet tegen de netten. In de slotfase waren er nog kansjes voor Matthias De Clercq maar ook zijn vizier stond niet op scherp, zodat het bang afwachten was op het slotsignaal.

Volgende week komt titelkandidaat Evergem 2020 naar de Bosdreef afgezakt, meteen een eerste echte waardemeter voor het nieuwe Lochristi.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram