Moeizaam gaat ook

25 september 2022

SK Lochristi speelde niet meteen zijn beste wedstrijd op het terrein van Maria Aalter. SK nam het meeste initiatief tegen een defensief ingestelde thuisploeg, maar creëerde te weinig kansen. Pas na de rust vielen er doelpunten.

Lochristi nam de wedstrijd meteen in handen. Dit leverde balbezit op, maar kansen bleven uit. De thuisploeg _ die diverse spelers miste_ beperkte zich tot verdedigen en speelde heel gedisciplineerd. De man met de bal werd stevig maar sportief aangepakt en ruimte was er nauwelijks te vinden. SK kon een drietal keer dreigen. Matthias De Clercq trapte net naast en Matisse Vigneri trapte op doelman Miguel Libbrecht. Ook Niels Vandedrinck kon voor een beetje dreiging zorgen, maar daar bleef het bij.

Lochristi kwam iets scherper uit de kleedkamer. SK scoorde meteen op hoekschop maar de scheidsrechter had een fout op thuisdoelman Libbrecht gezien. Stefan Moens mocht even later vanop links een vrije trap nemen en de Libbrecht verkeek zich volledig op de ogenschijnlijk ongevaarlijke trap. Meteen stonden de troepen van Dwight Waeytens op voorsprong. Niels Vandedrinck kreeg een lange bal van Tim Eggermont onvoldoende onder controle en weg was de kans op de 0-2. Het doelpunt viel aan de overkant. De thuisploeg, die nog geen halve kans bij elkaar gevoetbald had, kwam op hoekschop langszij en kreeg hierbij de hulp van Tim Eggermont die de bal ongelukkig in eigen doel verwerkte. Lochristi herstelde snel van de opdoffer. Nauwelijks 2’ later kreeg ook SK een hoekschop en thuisspeler Noah Verfaillie deed het kunstje van Tim Eggermont over en klopte zijn eigen doelman.

In het slotkwartier verzuimde Lochristi de score uit te breiden. Stefan Moens miste van dichtbij en Maxime Lammens trapte over. Uiteindelijk bleef het onnodig bibberen tot de slotminuut, al was er van echte dreiging van Maria Aalter nauwelijks sprake. Ruben Ballegeer was de enige thuisspeler die nog een bal tussen de palen kreeg, maar voor doelman Davy Bracke was dit niet meer dan een oprapertje.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram