Jong Lede pakt drie punten in Lochristi

27 maart 2022

Jong Lede houdt na een zege op het terrein van SK Lochristi A de kansen op het behoud gaaf. Voor de thuisploeg was het uitvallen van topschutter Thomas Zwart het kantelpunt.

Na een gelijkopgaande openingsfase nam Lochristi het heft in handen. Een verre inworp van Speltdooren belandde bij Vandekerchove, maar die trapte op de paal. De rebound Van Der Eedt werd afgeblokt. Deppe stuurde even later Zwart in het straatje en die tekende voor de 1-0..
De eerste dreiging van de bezoekers viel op het half uur. Een poging van Suma ging via een verdedigende voet over. De Pauw dwong Meulewaeter plat en Deppe trapte net naast. Een vrije trap van Van Peteghem belandde via de vingertoppen van Van Der Eedt op de dwarsligger en de goed gevolgde Hellinckx kon ner voor de rust Lede langszij zetten.

Lochristi versierde in het begin van de tweede helft meteen een kans voor Van Der Eedt op aangeven van Braem. Het schot werd in extremis afgeblokt. Lede was vooral op stilstaande fases gevaarlijk en een kopbal van De Landtsheer belandde op de dwarsligger. Lochristi was de betere ploeg, maar kansen bleven uit ook al omdat men net iets te vaak in buitenspel liep en was er al eens een mogelijkheid, steeds lag een bezoekende voet in de weg. Pauwels en Braem kwamen een voetlengte te kort om een voorzet van Vandekerchove in doel te schuiven. Opnieuw een vrije trap bracht bezoekers op voorsprong. Bij de thuisploeg bleef iedereen aan de grond genageld en Bauwens kon de aflegger van Van Poelvoorde binnen trappen. Pynaert zag zijn schot via de vingertoppen van Van Der Eedt op de deklat vallen. Lochristi kon geen vuist meer maken in slotkwartier.