Discutabele goal beslist derby tussen SK Lochristi en Wachtebeke

30 oktober 2022

SK Lochristi won de derby tegen Wachtebeke met het kleinste verschil. Niels Vandedrinck bezorgde de thuisploeg de overwinning.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van Lily De Visscher,  decennia lang een trouwe medewerker bij SC Begonia Lochristi en later SK Lochristi. Net dit weekend speelde haar kleinzoon Victor Boone, als 17-jarige, zijn debuutwedstrijd in het eerste elftal.

De sportieve debatten werden geopend door Florian D’Hondt met een vrije trap, maar de bezoekende doelman Rchidi weerde de bal af. Aan de overkant stond Tiziano Van Laere alleen voor doelman Boone. De Lochristi-goalie redde knap met een voetveeg. Wachtebeke drukte door, maar ook De Bolster kon de bal niet tegen de netten trappen. Lochristi herstelde het evenwicht en na een rush van Mathias De Clercq trapte Stefan Moens hard naast.

Net na rust verscheen Stefan Moens alleen voor doel maar de bal belandde via doelman Rchidi tegen de paal. Doelman Boone had aan de overkant een knappe redding in huis om een vrije trap van Titjano Van Laere uit doel te houden. Na goed 70' zette Mathias De Clercq twee tegenstanders in de wind en zijn aflegger werd door Niels Vandedrinck overhoeks binnen getrapt. Veel protest bij de bezoekers die voorafgaandelijk handsspel hadden gezien, maar de ref reageerde niet. Mathias De Clercq kon even later net niet scoren met het hoofd. Niels Vandedrinck scoorde nadien op aangeven van Mathias De Clercq zijn tweede doelpunt maar deze keer werd de treffer tot veler verbazing afgekeurd,. Het einde van de wedstrijd was heel zenuwachtig met nog een vermeende strafschopfout op Alessio Van Laere, maar SK Lochristi hield stand.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram