Billijke puntendeling tegen titelkandidaat Evergem 2020

18 september 2022

SK Lochristi en Evergem 2020 hielden elkaar in evenwicht. Beide ploegen hadden enkele mogelijkheden, maar scoren lukte niet. De puntendeling kon uiteindelijk billijk genoemd worden.

Na de studieronde stak Lochristi als eerste ploeg de neus aan het venster. Het schot van Wout Van der Snickt werd door doelman Antonie Notte gepakt. Ook Matisse Vigneri kon dreigen, maar zijn schot ging over. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. De eerste echte dreiging van de bezoekers kwam er halfweg de eerste helft. Jesse Brouwers dwong doelman Davy Bracke tot een redding met de voet. Ook bij de daaropvolgende hoekschop hadden de bezoekers de kans op een doelpunt. Jesse Brouwers trapte een afvallende bal binnen het bereik van doelman Bracke pakt en Kevin Buysse knalde de rebound onbesuisd over. Diezelfde Buysse dwong Bracke net voor de rust nogmaals tot een knappe redding.

Evergem kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en zette de thuisploeg onder druk. Echte kansen leverde dit echter niet op en kregen de bezoekers al eens een mogelijkheid, doelman Bracke bleek bij de pinken. Lochristi herstelde het evenwicht en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Stefan Moens kopte naast op voorzet van Charles Ghyselinck en Maxime Lammens viseerde de vuisten van de bezoekende doelman. Aan de overkant zag Josee Verdegem zijn lob naast doel belanden. In de slotfase had Jesse Brouwers de 0-1 aan de voet, maar doelman Bracke bracht redding en bezorgde de thuisploeg een felbevochten punt.