Vermijdbare nederlaag in topper tegen Sint-Kruis-Winkel

28 november 2021

De zegereeks van SK Lochristi B is afgestopt. In de topper tegen Sint-Kruis-Winkel leden de troepen van Bart Walleyn een onverdiende nederlaag tegen een dodelijk efficiënte tegenstander.

Na een studieronde zonder kansen stak de thuisploeg de neus aan het venster. Florian d'Hondt trapte van net buiten de zestien naast en Gilles De Ridder deed dit nog eens over. De bezoekers kwamen een eerste keer opzetten net voor het kwartier en hadden meteen succes. Een vrije trap werd doorgekopt en Michiel Van Nieuwerburgh zette met zijn afweerpoging de eigen doelman op het verkeerde been. Balverlies bij de thuisploeg bracht Servan Hussein alleen voor doel, maar de bezoekende spits vergat te trappen. De wederoptredende Theo Lietaer besloot naast aan de overkant. De thuisploeg voerde de druk op, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dit niet op. De bezoekers lieten de thuisploeg niet echt in de wedstrijd komen en waren bij momenten potig, wat hen nog voor de rust 4 gele kaarten opleverde. Kort voor de rust tikte Mathias Lataer na een te late tackle een bezoekende aanvaller aan en de bal ging op de stip. Sven Ingels tekende voor een 0-2 ruststand.

Lochristi startte sterk aan de tweede helft. Arnor Lagast miste en een bal werd van de lijn gehaald. De derde poging was wel raak via Theo Lietaer. De thuisploeg drukte nog even door. Theo Lietaer besloot op de doelman en Gilles trapte in de rebound naast. Toen Mathias
Lataer zijn controle miste kon Rutger Bauwens met een harde schuiver de  1-3 aantekenen. Op het uur vielen de bezoekers met 10 na een tweede gele kaart voor Servan Hussein. Rutger Bauwens zag even later een schot net over de kruising gaan. Lochristi milderde in de 69' toen Arnor Lagast een afvallende bal in een tijd op de slof nam. Sint-Kruis-Winkel was echter dodelijk efficiënt op de counter. Dylan Verstraeten glipte door de buitenspelval en klopt doelman Davy Bracke voor de vierde keer. Theo Lietaer zorgde nog voor een spannend slot nadat hij een voorzet van Gilles De Ridder afwerkte, maar ondanks verwoede pogingen bleef een gelijkmaker uit.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram