Sterk SK Lochristi wint overtuigend van KM Torhout

5 september 2021

SK Lochristi A is overtuigend aan de competitie begonnen. KM Torhout kwam vroeg op voorsprong, maar moest voor het overige de wet van de sterkste ondergaan. Uiteindelijk wonnen de troepen van Quincy Rombaut ruim met 5-1.

Een gelijkopgaande aanvangsfase leverde geen kansen op tot Braem in de 7' Pycke onderuit trapte in de zestien. Een logische strafschop was het gevolg. Pycke zette de bezoekers uit Torhout meteen op rozen. Het was ook het enige wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft. SK kwam beter in de wedstrijd. Van Eeckhout kopte over op hoekschop en toen Lochristi een strafschop claimde na vermeend handsspel gaf de ref geen krimp. De verdiende gelijkmaker kwam er halfweg de eerste helft. De bezoekende doelman Ampe liet zich in de korte hoek verrassen op een voorzet van Pauwels. De Torhout-doelman maakte zijn foutje al snel goed. Eerst had hij een knappe reflex in huis op een schot van Vandekerckhove en nadien hield hij ook Braem tot 2x toe van een treffer.  De verdiende 2-1 kwam er toch. Zwart kopte een voorzet van Vandekerckhove voorbij de bezoekende doelman. Even later had de Lochristi-spits de 3-1 aan de voet, maar de knappe controle kende geen vervolg.

Lochristi begon iets te slap na de rust en Margo vergat de 2-2 tegen de netten is trappen. De thuisploeg was meteen wakker geschud. Zwart viseerde de deklat en Braem kopte de rebound over. Pycke kon aan de overkant niet profiteren van te kort terugspelen bij de thuisploeg. Op het uur was de wedstrijd gespeeld. Pieter-Jan Van Der Eedt zag zijn scherpe voorzet door Huysentruyt in de eigen kruising gedevieerd.
Torhout probeerde wel maar er zat weinig geloof in de afwerking. Daar had de thuisploeg geen problemen mee. Braem glipte door de buitenspelval en hij bood Zwart een tweede treffer aan (79'). Een knappe aanval van Torhout bracht Thompson voor doel, maar zijn poging werd afgeblokt door Speltdooren. Gyselinck had nog de 5-1 aan de voet maar gleed de bal naast. In de slotminuut viel de 5-1 toch toen Zwart met een verrassend puntertje uitpakt en Ampe verweesd achterliet.

Volgende week wacht SK Lochristi een stevige verplaatsing naar Oostkamp. De wedstrijd wordt zaterdag 11 september afgetrapt om  19.30 uur.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram