Lochristi B wint nu ook in Laarne-Kalken

25 oktober 2021

SK Lochristi B lijkt de goede vorm stilaan te pakken te hebben. Laarne-Kalken, de nummer 2 in het klassement, mocht dit zaterdagavond aan de lijve ondervinden.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Lochristi. Na nauwelijks 4’ bediende Stefan Moens vanop links Gilles De Ridder, die van dichtbij binnentrapte. Enkele  minuten later slalomde diezelfde De Ridder voorbij drie man maar hij besloot iets te wild over en naast. Daarna nam Laarne Kalken de wedstrijd over met hoge druk, maar tot grote kansen leidde dit niet. Integendeel, het was Lochristi die via Florian D’Hondt en Stefan Moens voor het meeste dreiging zorgde.

Het spelbeeld bleef ook in de tweede helft aanhouden. Laarne Kalken drukte de bezoekers op eigen helft zonder echt voor gevaar te zorgen. De eerste kans was opnieuw voor de bezoekers. Stefan Moens vond vanop links Florian D’Hondt maar die besloot op thuisdoelman Van De Vyvere. Lowiek Pauwels miste de kans voor de thuisploeg omdat Lochristi-doelman Bracke knap redding bracht. Jesse Brouwers zag zijn poging afgeblokt door een sterk spelende Thijs De Schoenmacker. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de overkant. Op aangeven van Gilles De Ridder kon Stefan Moens met een vluchtschot in de korte hoek besluiten en Lochristi op een 0-2 voorsprong zetten. In blessuretijd kon Laarne Kalken nog milderen via De Schryver, maar Lochristi hield stand.