Lochristi B met 10 man voorbij SV Zaffelare B

21 november 2021

SK Lochristi B pakte zaterdagavond een zesde zege op rij. In de derby tegen SV Zaffelare B kreeg de overwinning pas in de slotfase vorm, nadat de troepen van Bart Walleyn tot 10 man herleid waren.

Van een studieronde was geen sprake. Na nauwelijks 3' spelen schotelde Stefan Moens de 0-1 voor aan Gilles De Ridder, maar die miste voor open doel. Gijs De Smet had aan de overkant pech toen zijn schot onderkant deklat opnieuw in het veld sprong. Gilles De Ridder werd door Arnor Lagast het straatje ingestuurd maar doelman Nick Boone redde knap met een voetveeg. Op het halfuur glipte Stefan Moens op aangeven van Florian D’Hondt door de buitenspelval. Hij raakte voorbij doelman Nick Boone, maar plaatste de bal naast. De gemiste kansen braken SK zuur op. Na balverlies rond de middellijn had Gijs De Smet een schitterende lob in huis om de thuisploeg op voorsprong te trappen. Zaffelare B kon echter niet gaan rusten met een voorsprong. De thuisploeg kreeg de bal niet weg bij een hoekschop en Arnor Lagast kon van dichtbij de 1-1 ruststand binnentikken.

De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor Zaffelare. Gijs De Smet besloot voorlangs. Lochristi nam de partij daarna in handen. Na balverlies bij de thuisploeg kwam Florian D’Hondt bij de bal, maar het was opnieuw doelman Boone die knap de geplaatste bal pareerde. Thijs De Schoenmacker zette een knappe solo op en diens voorzet vond niet de goede voet. Met nog goed 20' op de klok liep Niels Bracke tegen een tweede gele kaart op. Lochristi B bleef met 10 man de gevaarlijkste ploeg en het was Gilles De Ridder die kon scoren in de korte hoek. Zaffelare moest vooruit en Lochristi kon naar hartenlust counteren. In de toegevoegde tijd werd de zege nog uitgebouwd. Gilles De Ridder bood de 1-3 aan Arnor Lagast en De Ridder zette zelf nog het orgelpunt met een knappe solo.

Eindstand 1-4, meteen een zesde zege op rij.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram