Ex trainer Eric Saey overleden

16 september 2021

Afgelopen vrijdag is oud Lochristi-trainer Eric Saey onverwacht overleden. Hij was jarenlang trainer bij SV Zaffelare en maakte nadien nog furore als coach van SC Begonia Lochristi en SK Overmere. Eric werd 77 jaar.

Eric Saey was eind de  jaren '80, begin de jaren '90 een drietal jaar seizoenen hoofdtrainer van SC Begonia Lochristi. Hij degradeerde met de ploeg van derde naar vierde provinciale om het jaar daarop opnieuw te promoveren. Later trainde de Zaffelarenaar ook nog de Uefa-Juniores van Lochristi.

Bij de buren van SV Zaffelare was Eric Saey een tiental jaren trainer van het eerste elftal. "Bij de start van SV Zaffelare in 1969 was Eric de eerste doelman die we tussen de palen hadden" herinnert bestuurslid Patrick Maes zich. Na zijn actieve carrière ging hij er ook als trainer aan de slag. "Meer dan 10 jaar stond hij aan het roer van onze ploeg", zegt Maes, "waarna hij later nog trainer werd van Begonia Lochristi en SK Overmere. Eric keerde op het einde van de jaren '90 terug naar de oude stal, waar hij nog enkele als hulptrainer fungeerde".

De uitvaart vond deze week al plaats in intieme kring. Langs deze weg wil SK Lochristi de familie en vrienden van Eric Saey alle sterkte toewensen in deze moeilijke periode.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram