Eerste nederlaag voor SK Lochristi

26 september 2021

SK Lochristi is er niet in geslaagd de leiding te nemen in derde amateurklasse A. Op het terrein van het bescheiden Rhodienne De Hoek leed men een 2-0 nederlaag.

De wedstrijd had nochtans goed kunnen beginnen voor de bezoekers. Braem zette zich door op links maar De Waele en Zwart keken naar elkaar bij de afwerking en weg kans. Lochristi had veel balbezit maar speelde te slordig om kansen af te dwingen. Die vielen er wel aan de overkant. Een schot van Thibaut was niet meteen gevaarlijk, maar toen de doorgebroken Movoto ploegmaat Scheerens kon bedienen na slap verdedigen bij de bezoekers stonden de bordjes op 1-0. Movoto had even later een dubbele voorsprong aan de voeten na nieuw balverlies bij Lochristi, maar hij was te egoïstisch in de afwerking. De thuisploeg bleef kansjes creëren. Weytens draaide zich knap vrij en trapte via een bezoekende been net naast.

Lochristi kwam goed uit de kleedkamer, drukte de thuisploeg weg maar in de zone van de waarheid lukte niets. De mogelijkheden waren opnieuw voor de thuisploeg. Rucquois trapte op aangeven van Movoto naast en toen Wouter Van Der Eedt een moeilijk terugspeelbal moet controleren liep het bijna mis. De Lochristi-doelman kon zijn foutje zelf rechtzetten. Een vrije trap van Pieter-Jan Van der Eedt dwong doelman Cornelis tot zijn eerste redding van de dag al wees de klok toen al op de 70’. De thuisploeg ving Lochristi goed op en kon in de slotfase naar hartelust counteren. Movoto werd alleen voor doel gebracht. Wouter Van Der Eedt redde met de voet en in de rebound voorkwam Hoebeke een tweede thuistreffer. Lochristi kon nog eenmaal dreigen via Zwart, maar zijn kopbal ging naast. Het doelpunt viel langs de overkant. Movoto werd op counter ideaal aangespeeld door Mokota en de 2-0 eindstand was een feit.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram