Dan toch voetbal in januari? Voetbal Vlaanderen dreigt ook naar Raad van State te stappen

29 december 2021

De spelers van de eerste elftallen moeten nog geen vakantie boeken voor de komende weken, want de tijdelijke afgelasting van de voetbalwedstrijden zou wel eens van zeer korte duur kunnen zijn. Voetbal Vlaanderen hoopt dat het overlegcomité vandaag ook de maatregelen voor de sport terugdraait, nu de cultuursector weer open mag na een uitspraak van de Raad van State. De soap gaat dus onverminderd verder.

Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, wil dat de beslissing om amateurvoetbal zonder publiek te spelen, wordt teruggedraaid. Net als Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische Wielerbond, wil hij in eerste instantie druk zetten op het overlegcomité dat woensdag  digitaal samenkomt. “Het voetbal is blij dat er een oplossing gevonden is voor alle artiesten, organisatoren, gezelschappen, theaters, bioscopen en ga zo maar door. Desondanks vindt Voetbal Vlaanderen dat het bijwonen van publiek bij sportwedstrijden over dezelfde leest dient geschoeid te worden”, laat Voetbal Vlaanderen in een persbericht weten.

“Het is bijzonder vreemd dat je met 200 personen in de bioscoop naar een film kan gaan kijken, maar dat je niet met 200 toeschouwers langs een voetbalplein met een omtrek van enkele honderden meters in de buitenlucht mag staan”, zegt Van Craen aan Het Nieuwsblad. “Alle logica is zoek”.

Indien er geen positief antwoord van het overlegcomité volgt, dreigt ook Voetbal Vlaanderen naar de Raad van State te stappen. Wij houden u verder op de hoogte.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram