Billijke puntendeling voor SK Lochristi op terrein van Oostkamp

12 september 2021

SK Lochristi kon op het terrein van Oostkamp een punt meepikken. De bezoekers waren bij momenten dominant in het spel, maar het bleef 90' lang uitkijken voor de snelle acties van de thuisploeg. Dat de score niet hoger opliep was een verdienste van beide doelmannen.

SK Lochristi was gewaarschuwd. Goed een jaar geleden stonden beide teams al eens tegenover elkaar (net voor de coronastop) en toen kreeg men een pak voor de broek van de West-Vlamingen. Goed starten was de boodschap en dat deden de troepen van Quincy Rombaut. Lochristi legde meteen zijn wil op en speelde dominant. Meer dan enkele hoekschoppen leverde dit echter niet op in de beginfase. Daarna kwamen er wel kansen. Een scherpe hoekschop van Pauwels werd doelman Iket gered en Van Eeckhout kopte over. Melens recupereerde de bal, maar trapte iets te slap op Iket. De Oostkamp-doelman had op het kwartier een sublieme redding in huis op een kopbal van Zwart.

De eerste snelle tegenprik van de thuisploeg was wel raak. SK  leed balverlies in het middenveld en Vanhaecke knalde de 1-0 via de paal tegen de netten. Lochristi was niet van slag en bleef vlot combineren. Melens geraakte niet voorbij Iket na voorzet van Braem en ook een voorzet van Vispoel leverde geen resultaat op. Lochristi ontsnapte aan de 2-0 toen de thuisploeg na een hoekschop snel counterde, maar deze keer was het aan doelman Van Der Eedt om met een knappe redding uit te pakken. De daaropvolgende fase was meteen goed voor de gelijkmaker. Speltdooren strafte een handspel van Lenhavi in de zestien af (41'). Toch ging men niet met een 1-1 rusten. Lannoo kon zich doorzetten, nam de bal al dan niet mee met de hand en klopte Van Der Eedt voor een tweede keer. Fel protest van de bezoekers hielp niet zodat men met een 2-1 achterstand de kleedkamer in moest.

Op de eerste kans na de rust was het wachten tot de 60'. Deppé kon Iket net niet in verlegenheid brengen met een botsende bal. Melens verstuurde 10' later een schitterende doorsteekpas naar Zwart die de bal in de kruising trapte en de bordjes opnieuw in evenwicht bracht. Zwart verplichtte Iket nog maar  eens tot een knappe redding, maar ook de Lochristi-doelman moest in de slotfase bij de pinken blijven. Eerst redde hij een schot van Vermander en even later behoedde Van Der Eedt zijn ploeg tot 2x toe van een nieuwe achterstand. In blessuretijd was het dan weer de beurt aan Iket om redding te brengen op een poging van Zwart, aangespeeld door de ingevallen De Waele.

Peter Esprit

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram