Sportwedstrijden zijn (voorlopig) nog steeds toegankelijk voor een beperkt publiek met mondmasker

27 juli 2020

Supporters kunnen voorlopig de oefenwedstrijden van SK Lochristi blijven volgen. Zondag kondigde minister Ben Weyts aan dat, in samenspraak met meerdere instanties, werd beslist dat alle sportactiviteiten en -wedstrijden achter gesloten deuren en zonder publiek moesten plaatsvinden. De Nationale Veiligheidsraad heeft minister Weyts echter niet gevolgd en besliste tot een halvering van de toeschouwersaantallen die sinds 1 juli zijn toegelaten. In openlucht mogen nog steeds 200 toeschouwers aanwezig zijn. Zij moeten zich aan de afstandregels houden en een mondmasker wordt verplicht. De uiteindelijke beslissing over het voetbal in Lochristi ligt bij het gemeentebestuur.

De Nationale Veiligheidsraad zette vanaf 1 juli het licht op groen voor outdoorevenementen met maximaal 400 aanwezigen. De geplande verdubbeling werd op 1 augustus uitgesteld omdat het coronavirus aan kracht begon te winnen

Door de heropflakkering van het coronavirus heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag nieuwe maatregelen afgekondigd, maar die gaan niet zo ver dan de maatregelen die minister Ben Weyts en verschillende sportorganisaties een dag eerder afspraken. Alle sportwedstrijden, trainingen en sportkampen kunnen dus blijven doorgaan, voor een toeschouwersaantal van maximaal 200. Het dragen van mondmaskers wordt evenwel verplicht. De maatregelen gaan in op 29 juli en gelden voor minstens vier weken.

Ondertussen heeft ook Voetbal Vlaanderen gereageerd op de beslissing van de Veiligheidsraad. Op de website van Voetbal Vlaanderen kan u alles nalezen.

Het laatste woord over het voetbal in Lochristi ligt echter bij de lokale autoriteiten, die een bijkomende verstrenging van de veiligheidsmaatregelen kunnen opleggen. Het schepencollege van Lochristi zal een en ander dinsdag bespreken. Wij houden u op de hoogte.

 

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram