In de kijker: Sven Delanoy

10 januari 2020

"Skipper" Sven Delanoy stond vorige week nog eens aan de aftrap van een competitiewedstrijd en dat was al enige tijd geleden. In de eerste partij van het seizoen tegen Wolvertem-Merchtem viel hij net voor de rust uit en bij zijn optreden tegen Wetteren stond hij slechts een 20-tal minuten op de grasmat.

Het was de tweede keer in evenveel seizoenen dat je een ganse tijd geblesseerd moest toekijken. Vervelend?

Natuurlijk is dit balen voor een voetballer. Zeker als je wat ouder wordt? Je wil van je laatste jaren nog iets moois maken en dan komt een blessure zeer ongelegen. In het verleden ben ik nooit geblesseerd geweest, dat maakt het extra jammer

De voetbalcarrière van Sven Delanoy oogt indrukwekkend met enkele jaren profvoetbal. Waar beleefde je de mooiste jaren?

Als ik het totaalbeeld bekijk dan kom ik uit bij RBC Roosendaal (NL). In die club voelde ik mij gewoon goed thuis en ik werd er gewaardeerd door publiek en staf. Daar speelde men ook het soort voetbal dat ik graag speelde. Vooral het eerste seizoen draaide alles op wieltjes. Met oude rat als Henk Vos samenspelen, dat waren fijne jaren.

Puur naar momenten bekeken: mijn debuut bij Willem II in de eredivisie, meteen een wedstrijd tegen Ajax in de Arena. Ook de wedstrijden in de UEFA-cup en de _ weliswaar verloren _ bekerfinale tegen PSV staan hoog in dit lijstje

Bij veel voetballers hangen de schoenen al aan de haak op hun 36 ste. Wat zijn de toekomstplannen op dat vlak?

Mijn ‘fin de carrière heb ik nog niet vastgepind. Ik ga sowieso nog een jaar door en als de fysiek het toelaat zou ik er graag nog een paar jaartjes aan vasthangen.

Zit er een trainerscarrière aan te komen?

Ik denk van niet. al zou ik dat graag doen. Ik zie het echter niet zitten om al die cursussen te volgen, die daarenboven nog een pak geld kosten ook.

Hoe kijk jij terug naar de eerste seizoenshelft (vanop de zijkant)?

Met gemengde gevoelens. We hebben niet volledig gebracht wat in onze mogelijkheden ligt. We lieten punten laten liggen waar het niet mag, slikten iets teveel doelpunten en scoorden te weinig volgens de kansen die we kregen. Als we de som daarvan maken hadden we met onze kwaliteit hoger moeten staan.

Zondag volgt opnieuw een belangrijke partij. Hoe kijk je naar deze wedstrijd?

Torhout is een directe concurrent. Winnen betekent meteen dat we in een heel wat rooskleuriger situatie komen en niet onmiddellijk meer naar onder moeten kijken. Een zeek belangrijke wedstrijd dus.

Pronostiek?

1-2

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram