In de kijker: Pepijn Vangansbeke

17 januari 2020

Pepijn Van Gansbeke was de voorbije seizoenen de vaste man op de linkerflank, maar dit seizoen loopt het allemaal zo vlot niet. Nochtans staan op zijn palmares enkele aardige ploegen als Zulte-Waregem, SK Deinze, Hoek en Laarne-Kalken. Openhartig als hij is maakt hij zelf de balans op.

Supporters vroegen het zich de voorbije maanden af. Waar is Pepijn Van Gansbeke?

Het is een samenloop van omstandigheden geweest. Ik heb heel wat energie in mijn werk gestoken, met als gevolg: een vervelende rugblessure. Eenmaal terug was ik het plezier in spel wat verloren. Slechte trainingen en wedstrijden volgden elkaar op en ik liet de kop wat hangen en dan gaat het bij mij snel. Ik liet mij wat gaan, de kilo’s kwamen erbij en die verdwijnen nu eenmaal niet vanzelf.

Nu toch de klik gemaakt?

Een paar weken geleden vond ik dat het zo niet verder kon en heb de focus verlegd na enkele gesprekken met trainers en medespelers. Het voetbalplezier is volledig terug, nu nog de juiste flow terugvinden. Het voelt nu veel beter aan en ook voor de trainingen kan ik mij weer opladen. Men zal nog van mij horen.

De transfergekte is bij alle ploegen volop bezig. Waar ligt de toekomst van Pepijn?

Mijn hart ligt in Lochristi en als het mogelijk is wil ik zeker blijven, al besef ik wel dat het beter moet. Een van de komende dagen zal hierrond meer duidelijkheid komen.

SK Lochristi heeft het dit seizoen niet altijd makkelijk in eigen huis. Heb je hiervoor een verklaring? 

Mijn eerlijke mening? Met het type ploeg die we hebben, komt er te weinig gevaar van de flanken en maken we soms te weinig gebruik van de ruimte die er vaak is. Wij hebben het ook moeilijk om na een achterstand terug te komen. We moeten nog meer in ons eigen sterkte geloven en er blijven voor gaan. Het dient natuurlijk ook gezegd dat de meeste tegenstanders een stuk sterker zijn dan de ploegen die we vorig seizoen bekampten. Het behoud veiligstellen is de belangrijkste doelstelling, dan kunnen we misschien toch naar de linkerkolom kijken.

Olsa Brakel staat op een vierde plaats. Een kwade klant?

Ik herinner mij van de heenwedstrijd dat ze over een sterk verdedigend compartiment beschikken. Na een snelle dubbele achterstand hebben wij ons ginds goed hersteld, zeker na de Inbreng van Jasper Nimmegeers die de wedstrijd ei zo na deed kantelen. Misschien verdienden we daar iets meer. Olsa Brakel is wel een ploeg met ambitie voor top 5/top 3. Dus makkelijk wordt het zeker niet.

Pronostiekje?

2-0/2-1

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram