In de kijker: Nathan Volckerick

31 januari 2020

Nathan Volckerick kwam dit seizoen van Svelta Melsele naar SK Lochristi. De Waaslander, 25 jaar ondertussen, mag komende zaterdag terug naar de ploeg waar hij vorig seizoen zijn strepen verdiende; om er te winnen.

Waar liggen de voetbalroots van Nathan Volckerick?

Ik startte bij de jeugd van Red Star Haasdonk dat na een fusie Red Star Waasland werd en na een nieuwe fusie Waasland Beveren werd. Daarna trok ik naar Sint-Niklaas, waar ik een eerste kon proeven van de eerste ploeg en meteen de promotie naar derde klasse verzilveren. Ook met Melsele lukte het me meteen te promoveren, toen van eerste provinciale naar derde amateurklasse.

Je beleeft niet meteen je makkelijkste seizoen. Is hiervoor een reden?

Ik wist dat een basisplaats met deze kern niet voor de hand zou liggen en dat ik er zou moeten voor vechten. Ik speelde een behoorlijke voorbereiding, maar knieproblemen hielden mij al snel langs de kant. Een kwetsuur blijft in je hoofd spelen. Dan kom je net iets te vroeg terug en zitten uw prestaties vol met ups en downs. Net toen alles weer op wieltjes liep pak ik een domme rode kaart op Stekene. Gevolg: drie weken schorsing en pas terug net voor de winterstop. Je traint dan wel gedurende die schorsingsweken, maar het is wel opnieuw knokken om er terug in te komen. Er wordt scherp getraind, dus het komt wel goed.

Momenteel is de transferperiode volop aan de gang. Waar ligt uw toekomst?

Dat is helemaal nog niet duidelijk.

De heenwedstrijd tegen Svelta Melsele werd verloren. Wat herinner je nog van deze wedstrijd?

We creëerden in deze wedstrijd enorm veel kansen, maar scoren lukte niet. We liepen op een rake counter en zo ging de wedstrijd verloren.

Gebrand op revanche?

Vanzelfsprekend. We moeten in Melsele ons eigen spel spelen en durven voetballen. De kansen komen en deze keer zullen we ze wel afmaken.

Pronostiekje?

0-2

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram