Vermijdbare nederlaag bij Oostnieuwkerke

10 november 2019

SK Lochristi keek op het terrein van Oostnieuwkerke tegen een nieuwe nederlaag aan. Een goede thuisdoelman Thomas Vercruysse, een dosis tegenslag, onoordeelkundig uitverdedigen, gemiste kansen en een niet gefloten strafschop lagen aan de basis van het verlies.

De wedstrijd kwam heel traag op gang en het was ruim een kwartier wachten tot de eerste opwinding. Jelle De Schryver trapte een vrije trap tegen de netten, maar Stijn De Wilde stond buitenspel in de baan van het schot en werd afgevlagd. Lochristi nam daarna de partij in handen. Een vluchtschot van Olivier Speltdooren na hoekschop ging naast. De jarige Robbe Smessaert speelde Guus Vandekerckhove vrij op rechts, maar zijn scherpe voorzet vond geen medespelers. Een kopbal van Yassin Badi werd afgeblokt. Oostnieuwkerke kreeg een eerste mogelijkheid in de 36’. Miguel Vanderheeren devieerde een voorzet van Harry  Hollevoet richting doel, maar doelman Benny Rogiest ging goed plat. Kort voor het rustsignaal kon doelman Thomas Vercruysse zich een eerste keer onderscheiden op een kopbal van Stijn De Wilde.

De thuisgoalie toonde zich ook na de rust. Zowel Yassin Badi als Nathan Volckerick zagen hun poging door Vercruysse gestopt. De gemiste kansen braken SK Lochristi zuur op. Benny Rogiest trapte in de voeten van Maarten Houthoofd en die knalde de thuisploeg via het lichaam van Olivier Speldooren op voorsprong. De tweede kans voor Oostnieuwkerke was meteen goed voor de 2-0. Harry Hollevoet werd knap vrijgespeeld en trapte overhoeks binnen. alleen door. Lochristi ging voluit voor de aansluiting. Toen Maxim Van Eeckhout in de zestien werd aangetikt dacht iedereen een duidelijke strafschopfout te zien, maar ref Niels Bossuyt dacht er anders over. Lochristi zette de thuisploeg onder druk. Yassin Badi zette doelman Vercruysse nog eens aan het werk. Met nog een kwartier op de klok knalde Olivier Speltdooren in een tijd onhoudbaar binnen. Een echt slotoffensief volgde niet meer. De thuisploeg counterde kreeg nog de beste kansen via Maarten Houthoofd en Hasse Colpaert, maar scoren zat er niet meer in.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram