SK Lochristi B pakt verdiende zege tegen Maria Aalter

10 november 2019

SK Lochristi B heeft zich goed hersteld na de nederlaag vorige week tegen leider Destelbergen. Kind van de rekening was Daring Maria Aalter, dat nagenoeg de ganse wedstrijd achter de feiten aanholde en blij mocht zijn dat het slechts 2-0 werd.

De thuisploeg begon scherp aan de partij en de bezoekende doelman Miguel Libbrecht moest meteen alles uit de kast halen om Charles Ghyselinck van de openingstreffer te houden. Theo Lietaer gleed een vrije trap van Mathias Lataer over. De bezoekers herstelden het evenwicht, maar kansen creëren was moeilijk. Het was integendeel Lochristi die de mogelijkheden bij elkaar voetbalde. Theo Lietaer trapte van dichtbij op doelman Libbrecht. De thuisgoalie Davy Bracke beleefde een rustige eerste helft. Hij moest slechts een keer de handen uit de mouwen steken toen Danny Bekaert op doel kopte. Lochristi dreigde nog via een afstandsschot van Charles Ghyselinck dat kracht miste en Theo Lietaer kon onvoldoende bij een voorzet van Gilles De Ridder. Beide ploegen hielden zich in de eerste helft al te vaak bezig met gezanik tegen de scheidsrechter.

Maria Aalter leek in de aanvangsfase van de tweede helft iets nadrukkelijk voor de aanval te kiezen, maar werd al snel gecounterd door de thuisploeg. Een actie tussen Lietaer en De Ridder deed de bal bij Thomas Stragier belanden, maar hij trapte naast. Lochristi zette door en Thijs De Schoenmaker kopte een hoekschop van Sander Vandevelde voorbij een grabbelende doelman Libbrecht. De bezoekers waren even het noorden kwijt en Lochristi voetbalde kans na kans bijeen. Vandevelde zette Libbrecht aan het werk en De Ridder trapte een actie van Lietaer over. Diezelfde Lietaer zorgde voor de bevrijdende tweede treffer. Hij trapte eerst op de doelman, maar tegen het schot in de rebound was het sluitstuk van de bezoekers kansloos. Maria Aalter was niet in staat te reageren en mocht uiteindelijk blij zijn, dat het vizier van sommige Lochristi-spelers niet juist was afgesteld. Sander Vandevelde knalde een vrije trap via een verdediger tegen de paal, Robbrecht Schoonjans kopte naast en Thomas Stragier zag zijn kopbal over gaan. Sander Vorone tekende voor de enige kans van de bezoekers, maar Davy Bracke verschalken lukte niet.