SK Lochristi B maakt het zich onnodig moeilijk, maar wint in slotfase

27 oktober 2019

SK Lochristi B kon de drie punten thuis houden tegen Waarschoot. Na een sterke eerste helft leken de schaapjes op het droge, maar na de rust was SK slechts een schim van zichzelf. De bezoekers kwamen terug, maar zagen het verdiende puntje alsnog verloren gaan. Volgende week kan SK Lochristi misschien nog meestrijden voor de eerste periodetitel.

Lochristi nam een snelle start en de eerste 5' waren nog maar pas weggetikt of Charles Ghyselinck tekende voor de openingstreffer.  De bezoekers uit Waarschoot kwamen maar een keer aan de overkant, maar dit was meteen goed voor de tegentreffer. Francis Baes kreeg de bal tegen de arm en de ref floot een vrije trap net buiten de zestien. Op aangeven van de  grensrechter werd de bal echter op de stip gelegd. Lieven Cnudde zette deze om. Even leken de bezoekers door te gaan. Een vluchtschot  van Cnudde ging een metertje over. Lochristi nam de partij daarna resoluut in handen. Charles Ghyselinck kon net niet bij een voorzet van Theo Lietaer. Lochristi claimde ook een strafschop na handsspel, maar deze keer kwam er geen reactie van het arbitraal trio. Theo Lietaer profiteerde halfweg de eerste helft van een foutje in bezoekende defensie en knalde staalhard naast doelman Dries Verborght tegen de netten. Waarschoot kreeg het moeilijk. Ghyselinck kon onvoldoende afdrukken en Sander Vandevelde zag zijn vrije trap door de bezoekende doelman gered. Kort voor de rust lukte het dan toch. Lietaer zette zijn hoofd op een vrije trap en SK kon met een geruststellende 3-1 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust kregen de toeschouwers een totaal ander spelbeeld te zien. Waarschoot ging iets agressiever spelen en de thuisploeg kreeg nauwelijks nog een actie in elkaar geknutseld. De power play van de bezoekers leverde iets over het uur resultaat op. Thijs Roggeman tekende voor de aansluitingstreffer. Cnudde had even later de 3-3 aan de voet, maar besloot te slap om Davy Bracke te bedreigen. Welgeteld een keer kon de thuisploeg uitbreken, maar Lietaer moest het afleggen tegen 2 bezoekende verdedigers. In de 83' kreeg Waarschoot wat het verdiende. Na een fraai in elkaar geknutselde aanval belandde de bal op de paal, maar Inias De Rijcke was er als de kippen bij om de bezoekers langszij te brengen. In de ultieme slotfase kon SK toch nog de rug rechten en na een scrimmage voor doel mocht Lietaer de bal tot bij Ghyselinck brengen en die zette, randje buitenspel, met een kopbal alsnog de 4-3 op het bord.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram