In de kijker: Robbe Smessaert

15 november 2019

Robbe Smessaert, anderhalf jaar geleden afgestudeerd in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, maakte in het tussenseizoen de overstap van KVE Aalter naar SK Lochristi. De rechterflankverdediger stond dit seizoen, voorbereiding inbegrepen, al 20 keer aan de aftrap en lijkt een vaste stek veroverd te hebben in het elftal

Waar lag het voetbalverleden van Robbe Smessaert?

Daar kan ik heel kort in zijn. Ik begon op mijn 6 jaar bij Aalter te voetballen en ben nooit van club veranderd.

Dan toch de overstap naar SK Lochristi?

Ik had er vijf jaar bij eerste ploeg van Aalter opzitten en vond het tijd voor iets nieuws. Naast coach Yves Van Acker verlieten nog enkele anderen het vertrouwde nest en dat maakte die keuze net iets makkelijker. We werkten in Aalter de afgelopen jaren enkele goede seizoenen af, maar de ambitie van de club bleef wat steken. In SK Lochristi vond ik dan wel een ambitieuze club. Ik hoopte stiekem dat ze eindronde zouden winnen en werd op mijn wenken bediend.

Hoe verliep voor u de aanpassing van eerste provinciale naar derde amateurklasse?

In het begin was het wat aanpassen en het gaat toch een stapje sneller. De voorbereiding was ideaal voor de integratie. De eerste wedstrijden was het wat zoeken, maar uiteindelijk viel alles in de juiste plooi.

De competitie is reeds voor een derde voorbij. Hoe evalueer je SK Lochristi tot op heden?

We maakten een goede start, al loopt het de laatste weken net iets minder. We staan nu in de middenmoot, maar de groep heeft zonder twijfel voldoende capaciteiten voor een plaats in de linkerkolom. Daar horen we thuis. We moeten het terug opnemen, want er komt een moeilijk programma aan de komende weken.

Volgende zondag wacht met Zelzate een van de kopploegen uit het klassement. Hoe schat je de tegenstander in?

Zelzate is altijd een sterke ploeg geweest, zowel in eerste provinciale als in derde amateurklasse  Het is een van de betere tegenstanders uit de reeks, dus makkelijk wordt het zeker niet. Op eigen terrein moet het mogelijk zijn om iets te halen.

Een pronostiekje?

1-1

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram