In de kijker: Jonas Schouppe

11 oktober 2019

Vorig seizoen maakte Jonas Schouppe de overgang van FC Wetteren naar SK Lochristi. In de slotfase van de competitie viel hij jammer genoeg uit met een blessure en moest hij ook de eindronde aan zich laten voorbij gaan. Nu lijken alle blessurezorgen stilaan voorbij en de 27-jarige verdediger knokte zich terug in het elftal.

Hoe verteert een speler dergelijke periode, zeker als je ook de eindronde mist?

Moeilijk, zeker in mijn geval. Ik had het er behoorlijk lastig mee. Op het moment dat we echt meededen voor de prijzen moest ik langs de kant toekijken. Je beleeft die promotie een beetje buiten de groep. Het is extra jammer, omdat we niet elk jaar zullen promoveren. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik zo zwaar geblesseerd was, mentaal moeilijk om dit een plaats te geven.

Wetteren, de tegenstander van zondag lijkt opnieuw mee te doen voor de prijzen. Geen spijt van uw vertrek?

​Helemaal niet. We hadden zeker een hechte groep en ik heb er goede vrienden lopen, maar in Wetteren was het constant van moeten. De druk was zeer groot. Er moest iedere week gewonnen worden, iets anders kon niet. Ik kan wel met druk omgaan, maar het was niet aangenaam meer. De overstap naar SK Lochristi leek dan ook logisch: een ambitieuze club, waar de druk iets minder groot was.

Hoe zag de carrière van Jonas Schouppe er tot op heden uit?

Het grootste deel van de jeugdreeksen doorliep ik in  Wetteren. Daarna trok ik naar Laarne-Kalken, een noodzakelijke overstap omdat het Wetteren in 2de klasse niet te combineren viel met mijn job in een restaurant. Daarna keerde ik terug naar Wetteren om zo in Lochristi te belanden.

Wat verwacht je van dit seizoen (persoonlijk en voor het team)?

Team: Als we niet te veel tegenslagen kennen met blessures kan SK Lochristi een mooi seizoen draaien, met de linkerkolom als doelstelling. We moeten in staat zijn om de topploegen af en toe eens het vuur aan de schenen te leggen zeker. Voor het eerste jaar in 3de amateur zou dit niet slecht zijn.

Persoonlijk: ik wil mijn niveau van de vorige jaren terug bereiken. De blessure vorig seizoen stuurde roet in het eten en begin dit seizoen had ik af te rekenen met kleine kwaaltjes.

Pronostiekje voor zondag?

2-2

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram