In de kijker: Joel Polfliet

29 november 2019

Een van de meest ervaren spelers bij de kern van SK Lochristi is ongetwijfeld Joel Polfliet, die aan zijn zesde seizoen in de Bosdreef bezig is. De betrouwbare verdediger die volgende week 33 kaarsjes uitblaast, kijkt uit naar de wedstrijd tegen KVC Jong Lede, waar hij ook 6 seizoenen aan de slag was.

Hoe zag de voetbalcarriere van Joel Polfliet er tot op heden uit?

De jeugdreeksen doorliep ik bij de jeugd van Sporting Lokeren, daarna trok ik voor 2 jaar naar Nieuwkerken-Waas. Na 6 jaar bij Jong Lede en 1 jaar Terjoden Welle kwam ik uiteindelijk bij SK Lochristi terecht.

Zes jaar Lochristi. Hoe kijk je hierop terug?

Heel tevreden, Ik vond hier meteen een toffe groep en vooral een club met gezonde ambitie en dit is nog steeds het geval. In die zes jaar beleefde ik al mooie momenten. De titel van tweede naar eerste provinciale was een eerste hoogtepunt, vooral omdat ik nog nooit kampioen was geworden.  De promotie naar derde amateurklasse schat ik zelf nog iets hoger in. Meer dan een maand extra voetballen met uiteindelijk de winst in de eindronde. Het was toch iets speciaals.

Komt er een zevende seizoen?

Ik voel mij nog steeds redelijk goed? Als het van mij afhangt wel.

Met 3 op 15 is Lochristi niet meteen aan een sterke reeks bezig? Heb je hiervoor een verklaring?

Het loopt inderdaad iets stroever de laatste weken. We komen steeds op achterstand en terugknokken is niet echt makkelijk. We scoren ook te weinig de laatste weken. Iets beter ons kansen benutten en het komt wel goed.

Jong Lede startte sterk aan het seizoen, maar ook zij lijken de laatste weken in een dipje te zitten. Misschien het ideale moment om ze te ontmoeten?

Ik weet het niet. Zij denken misschien net hetzelfde over ons. Ik schat beide ploegen gelijkwaardig in. Wij moeten niet onderdoen voor Jong Lede. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Wij hebben de drie punten wel nodig, willen we niet in de problemen komen.

Een pronostiekje?

2-1

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram