In de kijker: Guus Vandekerckhove

17 november 2019

Geboren en getogen in Zaffelare is Guus Vandekerckhove waarschijnlijk een van de spelers die het dichtst bij het complex in de Bosdreef woont. De 25-jarige middenvelder van 1,85 meter is aan zijn derde seizoen bij Lochristi bezig en heeft zijn draai ook dit seizoen snel gevonden.

 

Waar zette Guus zijn eerste voetbalstappen?

 

Ik werkte eerst enkele jeugdreeksen af bij SV Zaffelare. Op mijn 14de trok ik naar Sporting Lokeren en 3 jaar later ging ik de kleuren van Racing Gent verdedigen. Na een jaar bij de U19 kwam ik er in de A-kern terecht.

 

Drie jaar geleden ruilde je Racing Gent in voor eersteprovincialer SK Lochristi. Toch een stap terug op dat moment.

 

Bij Racing Gent waren er toen enorm veel transferplannen. Ik had ook al besloten deel te nemen aan een Erasmus uitwisselingsprogramma _ Guus ging enkele maanden in Polent studeren (nvdr) _  waardoor ik enkele maanden niet aan voetballen zou toekomen. Bij SK Lochristi hedden ze daar minder problemen mee, zodat de keuze snel gemaakt was. Spijt van deze keuze heb ik zeker niet. Met de promotie afgelopen seizoen bereikten we zelfs een sportieve uitschieter.

De beste voetbaljaren komen er nog aan. Wat wil je als speler nog bereiken?

Als voetballer zou ik graag nog eens in tweede amateurklasse aan de slag gaan en het liefst met SKLochristi, zeker gezien de ambitie die de club uitstraalt.

Wat doet Guus als hij niet met voetbal bezig is?

Werken. Goed een maand geleden ben ik aan de slag gegaan als advocaat bij een praktijk in Lokeren, gespecialiseerd in omgevings- en milieurecht. En als ik niet het werk ben ga ik met plezier nog eens kijken vaan SV Zaffelare.

Zondag wacht met Wingene opnieuw een West-Vlaamse tegenstander op zaterdagavond. Wat verwacht je van deze wedstrijd?

We hebben zeker vertrouwen getankt uit de wedstrijd tegen Zelzate en moeten volop voor de winst gaan. Ik speelde in Racing Gent nog samen met de doelman van Wingene,  maar dat is de enige speler die ik ginds ken. Voor de rest kan ik moeilijk de sterkte van hun spelerspotentieel inschatten. We moeten zeker uitgaan van ons eigen sterkte

Een pronostiekje dan maar?

1-2

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram