In de kijker: Dominique De Waele

18 oktober 2019

In het A-elftal zit een speler die alle jeugdreeksen bij SK Lochristi heeft doorlopen. Dominique De Waele (29) wordt sinds vorig seizoen voornamelijk uitgespeeld op de flank en lijkt er een vaste stek te hebben afgedwongen.

De enige speler in het elftal die alle jeugdreeksen heeft doorlopen. Wat draag je daar van mee?

Ik ben altijd tevreden geweest van de opleiding bij SK Lochristi en heb nagenoeg gans mijn jeugd kunnen werken met goede trainers. Dit is trouwens een van de redenen waarom ik hier steeds ben gebleven. Met Yves Van Acker _ die ook als jeugdtrainer in Lochristi zijn strepen had verdiend _ aan het roer kreeg ik opeens de kans in het eerste elftal en die heb ik toen met beide handen gegrepen.

Je verdween toch even van de radar?

Door werkomstandigheden ben ik inderdaad even gestopt. Ik werkte toen in Brussel en de combinatie tussen werk en voetbal was onmogelijk geworden. Ik miste het spelletje wel en toen Jurgen Van Herreweghe mij vroeg of ik zin had om opnieuw te komen trainen, heb ik daar positief op gereageerd. Ik ben blij dat ik terug begonnen ben.

Heb je een goede raad voor de jeugdspelers?

Geduldig zijn. Ik heb lang bij de beloften gespeeld en op een gegeven moment ook wel eens gedacht dat de stap naar eerste ploeg niet meer zou zijn. Maar uiteindelijk bleek dat als je er blijft voor werken, er vroeg of laat een kans komt. Ik heb mij toen volledig gesmeten en de kans gegrepen.

Had je verwacht dat de aanpassing naar derde amateurklasse vlot zou verlopen?

Ik had gedacht dat het een grotere stap zou zijn. Als ploeg hebben we de overgang van eerste provinciale naar derde amateurklasse vrij goed verteerd. Ik denk trouwens dat de provinciale reeksen onderschat worden. Je krijgt daar soms minder tijd en er zijn ploegen die u het voetballen willen beletten. In derde amateur heb je meer ploegen die voetballend iets willen creëren, waardoor er net iets meer ruimte is wat het voetballen aangenamer maakt.

Tempo Overijse is de volgende tegenstander. Wat verwacht je van die ploeg?

Voor de competitie was dat een ploeg waar veel goeds over verteld werd. Zij werden bestempeld als een van de titelkandidaten. In dit team huizen heel wat spelers uit het nationaal voetbal. Ik verwacht een technisch goede ploeg en een voetballend sterk geheel.

Een pronostiekje?

Mijn gevoel zegt 1-1

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram