Pijnlijke thuisnederlaag

29 september 2024

SK Lochristi kon geen vervolg breien aan de bevredigende prestatie van vorige week. Tegen FC Lembeke werd met het kleinste verschil verloren.

Lembeke had de betere start in de aanvangsfase van de wedstrijd, zonder dat het echt kansen opleverde. Een poging tot lob van Frederik Buysse ging echter de mist in. Lochristi kon nauwelijks dreigen, maar halfweg de eerste helft viel een eerste kans uit de lucht. Ruben Thiebaert werkte meteen af, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Ook de bezoekers kregen een goed mogelijkheid.
Kobe Van De Woestijne trapte onbesuisd over. Eerste knappe aanval van de thuisploeg bracht Stefan Moens in een goede positie, maar de Lochristi-aanvaller mikte naar de verkeerde kant van de paal. De 0-0 ruststand was meteen een goede weergave van de eerste helft.

De toeschouwers zagen een betere tweede helft. Florian D'Hondt knalde een vrije trap op de dwarsligger en aan de overkant trapte Robin Van Acker vrijstaand naast. De bezoekers bleven loeren op de foutjes bij de thuisploeg en toen al te makkelijk balverlies werd geleden kon Kobe Van De Woestijne, Lembeke ongehinderd op voorsprong trappen. Na de treffer probeerde Lochristi wel, maar de laatste pas bleef in gebreke. De kansjes die kwamen werden dan ook nog gemist. Een kopbal van Wout Van Der Snickt ging naast op hoekschop en Thano Devos besloot naast. Met nog een kwartier op de klok kreeg SK een strafschop na handsspel. Stefan Moens trapte echter binnen het bereik van de bezoekende doelman. Ook Lembeke kwam nog aan een mooie kans maar de vingertoppen van Davy Bracke en de paal brachten redding. Matisse Vignieri kon in de slotfase Ruben Thiebaert net niet in het straatje sturen en daarmee was de laatste kans weg en het lot van de thuisploeg bezegeld.